Vad är Line Dance

Line dancing är kul för alla från tonåringar till seniorer ensamstående till par. Du kommer att bränna kalorier medan du trivs

En Line Dance är en koreograferad dans med en upprepad sekvens av steg där en grupp människor dansar i en eller flera rader och utför stegen samtidigt. Linedance får inte bara människor att le det är också utmärkt för hjärt-kondition, muskeltoning, kaloriförbränning, benförstärkning, ökat syreintag samt för att förbättra minnet.

Visste du att dans är en av de bästa sakerna du kan göra för både din hjärna och kropp? Studier har visat att den fysiska aktiviteten i kombination med att lära sig och komma ihåg stegen förbättrar balans, uthållighet OCH kognitiv flexibilitet. De sociala kontakterna och det roliga med dans leder till minskad stress och bättre humör.

Om Horndals Line Dance

Horndals Line Dance bildades 2019.

Sedan 2020 ingår Horndals Linedance som en del av föreningen Valley Cruisers Ingeborgbo ( VCI )

Vår målsättning är att bedriva kurser i linedance och verka för ett aktivt föreningsliv där alla ska känna sig välkomna oavsett kön, ålder eller etnicitet.

Vår önskan är att så många som möjligt ska kunna delta därför erbjuder vi deltagarna humana priser och olika betalningsalternativ.

Vi är ansvarsförsäkrade och du som medlem är omfattas av vår olycksfalls försäkring.

Vi har licens för musikanvändning via STIM och SAMI