HT-2021

Här lägger vi ut danser  som kan komma att dyka upp under HT-2021

GRUPP 1

NYBÖRJARE 


GRUPP 2

DENNA GRUPP ÄR NU INNE PÅ SIN FJÄRDE TERMIN

Lifeline - Modern Linedance

Doctor Doctor - Classic Linedance

Island In The Stream - Classic Linedance

Chill Factor - Classic Linedance

Simplemete - Classic Linedance

100 % COUNTRY

FÖR DIG SOM DANSAT ETT TAG

Line dance är en gruppformationsdans där människor dansar i en eller flera linjer eller rader i koreograferade sekvenser. Dansare dansar antingen mot varandra eller i samma riktning och utför stegen samtidigt efter upprepade sekvenser av steg. Modern linjedans har alla musikstilar, inklusive soul, disco, rock eller pop, latinmusik, irländsk, salsa och bigbandmusik samt country och western. I motsats till vad som anses allmänt uppfanns linjedans inte av cowboys. Line dance har sitt ursprung ursprungligen på 1960-talets soulmusikscen i USA. Linjedans tog fart på 1980-talet i Storbritannien med släppet av Billy Ray Cyrus och hans video till Achy Breaky Heart.

Är line dance lätt att lära sig? Line dance är förmodligen den enklaste dansen att lära sig. Dansare kan snabbt plocka upp sekvenser med ledare som ropar på svängar och handlingar. Från och med den första lektionen kan nybörjare njuta av dans till en hel rad linjedansrutiner. Det är jättekul och mycket socialt. Linjedansare rör sig självständigt medan de njuter av en gruppdansaktivitet när de rör sig i tid till musiken. Line dance-steg varierar från enkel promenad till invecklade svängar och synkopierade rytmer. Det har något för alla och när du väl har valt de grundläggande stegen kan dansare gå vidare till mer komplexa och energiska rutiner. Att hitta en Modern Line-dansklass eller lärare har aldrig varit lättare på Dance Near You.

Varför ska du anmäla dig till en linjedanslektion? Det fantastiska med line dance är att vem som helst kan göra det eftersom det bara är milt energiskt och stegen är lätta att lära sig. Linjedans är ett bra sätt att hålla sig i form plus att du inte behöver en partner så det är bra att gå ut och träffa människor. Perfekt för åldersgrupper över 50, 60- och 70-årsåldern eftersom det ger fördelarna med en aerob träning som hjälper till att upprätthålla ett hälsosamt hjärta och också ger en plattform för dig att engagera dig i en social miljö, vilket är bra för mental hälsa. Linjedans erbjuder dansare högre träningspass som är idealiska för personer som vill ha en träning med hög energi. Som dans har det något för alla. 

Du lär dig en rad linjedanser och västra struts i denna klass. Det är ett roligt och mycket socialt sätt att träna. Ingen partner behövs.

 En av sakerna som gör countrymusik till det allra bästa av alla låtar där ute är förmågan den har att föra folk på dansgolvet. Vissa skulle till och med säga att du aldrig riktigt har lyssnat på countrymusik förrän du har dansat på countrymusik. Det finns något charmigt och gammaldags med att dansa i en grupp, vilket gör att det är roligt att gå ut på linjedans till countrymusik. Jämfört med Salsa eller Tango är linjedans vänlig för dem som lär sig stegen, så du behöver inte vara blyg. Vi har slog upp en lista över de mest populära countrydanserna som säkert får dina stövlar att tappa!


Linje dans En koreograferad serie steg utförda av en grupp dansare samlade inline, som involverar en mängd promenader, sparkar, svänger eller vrider rörelser gjorda i samklang till många olika inspelningar, varje låt har sina egna unika mönster. Line Dancing har blivit en del av alla typer av sociala sammankomster ibland med hjälp av DJ: s regi. Det började i slutet av 1970-talet efter att Saturday Night Fever disco-linjedans blev populärt. Dessutom var det bra för människor utan partners. Line Dancing utförs av individer, grupper eller "danslag" och dansas över hela världen. Några av de mer populära linjedanserna som använts på fester under senare tid är: "Chicken Dance", "New York, New York", "Electric Side" och "Cotton-eyed Joe". Det senaste tillskottet till denna lista är "Macarena".

Från och med 1950-talet blev linjedansen den valda dansen för country-western musik, men under 1970-talet var vissa former bättre relaterade till Disco-mani. Under åren har linjedansen återanpassats för en mängd olika stilar och genrer. Medan country fortfarande är det mest kända kan line-dansare delta i allt från popmusik till latin. 


DU KOMMER ATT UPPTÄCKA EN HELT NY VÄRLD NÄR DU KOMMER TILL OSS

HOS OSS RÅDER DET EN AVSLAPPNAD STÄMMNING, DÄR VI STÄLLER UPP FÖR VARANDRA UTAN FÖRUTFATTADE MENINGAR 


VI DANSAR INTE BARA TILL COUNTRY MUSIK OCH INTE I COWBOY HATT OCH BOOTS

DANSER SOM VI LÄR UT HAR INFLUENSER FRÅN DE FLESTA DANS OCH MUSKSTILAR 

 


VI VET ATT ALLA ÄR OLIKA - ALLT HAR SIN TID - ROM BYGGDES INTE PÅ EN DAG

VI FINNS DÄR FÖR DIG FÖR DIG HELA VÄGEN - VI HJÄLPER DIG ATT NÅ JUST DITT MÅL

HOS OSS GES DU MÖJLIGHET ATT UTVECKLAS TILL EN KUNNIG DANSARE OAVSETT NIVÅ


VI DANSAR TILL ALL SORTS MUSIK  -  INTE BARA TILL COUNTRYMUSIK

 


DU KOMMER ATT KÄNNA I KROPPEN MEN FRAMFÖRALLT I KNOPPEN ATT DU DANSAT LINEDANCE.


DU KOMMER ATT BEHÖVA VARVA NER NÄR DU KOMMER HEM - LINEDANCE GER EN RIKTIGT ENERGI KICKKÄNNS LIVET ENSAMT OCH TRÅKIGT DÅ ÄR DET SLUT MED DET NU - KOM TILL OSS I STÄLLET
HAR DU TASKIG MOTORIK, BALANS, OCH KONCENTRATION, KÄNNER DU DIG SLÖ OCH OVERKSAM
DÅ SKA DU KOMMA TILL OSS - LINEDANCE HJÄLPER DIG ATT MÅ BÄTTRE

VI HAR INTE BARA KURS VI HAR DANSTILLFÄLLEN OCH ANNAT KUL OCKSÅ

TILL OSS KOMMER MÄNNISKOR FÖR ATT EN TREVLIG STUND

LINEDANCE HÖJER LIVSKVALITEN

DANS HANDLAR OM SÅ MYCKET MER ÄN BARA FYSISK TRÄNING, DANS FÅR DIG ATT MÅ BRA I SJÄLEN DU GLÖMMER TID OCH RUM, PRESTATION OCH KRAV

Studier har visat att den fysiska aktiviteten i kombination med lära sig att komma ihåg stegen förbättrar balans, uthållighet och kognitiv felxibiltet. De sociala kontakterna och det roliga med dansen leder till minskad stress och bättre humör.

Så påverkas vi av att dansa

Pulsökning stärker hjärtat och därmed konditionen. Muskelstyrkan ökar, vilket ger bättre kroppskontroll. Förbättrad funktion och kroppskännedom ger ökad självtillit. Bättre hållning gör att vi bättre vågar ta plats i sociala sammanhang. Smärtlindring. Ökad självtillit och självförtroende. Ökad empatisk förmåga: blir bättre på att tolka andras känslor. Ökad medveten närvaro i kroppen vilket minskar stress. Fokus på den egna upplevelsen i stället för att döma kroppen. Uppmärksamhet på kroppens signaler gör att vi bättre kan ta hand om våra behov

Dans handlar om gemenskap, närhet och en möjlighet att uttrycka sig med kroppen när orden inte finns eller räcker till