Förlossning,  är "en fysiskt krävande aktivitet, och träning under graviditeten är som att träna för en tävling.

Låt oss börja med att säga att bli gravid, att gå igenom graviditet och att ha en bebis är den största fysiska prestationen en kvinna någonsin kan ha. Men det är en ENORM händelse och en massiv påverkan på kroppen - både på utsidan, på insidan och på mentala aspekter.

Kroppen genomgår en enorm förändring och anpassning under graviditeten, för att sen förändras och anpassa sig till att inte längre vara gravid, det kommer aldrig att bli detsamma som det en gång var. Fysisk aktivitet är viktig för din återhämtning och du kommer att bli förvånad över de många fördelar dans kan ha för både dig och din baby.

När kan jag börja dansa

Även om du känner för det, hoppa inte tillbaka till samma intensitet som innan din baby föddes. Det är viktigt att börja långsamt. Lyssna på din kropp och pressa dig inte för hårt. Ge dig själv och din kropp tid att återhämta sig efter födseln. Kom ihåg att det tog nio månader att odla magen, så ge dig själv MINST nio månader för att få tillbaka den där den var. 

Varje mamma är annorlunda och varje graviditet är annorlunda och det viktigaste är att ta hand om dig själv och ditt barn. Jämför dig inte med andra. En vanlig riktlinje är att vänta sex veckor om du hade en vaginal förlossning och åtta veckor om du hade en C-sektion. Men om du hade en okomplicerad vaginal förlossning och var aktiv under hela graviditeten, kan du kanske börja lätt träning inom några dagar efter att du har fött - så länge du inte känner någon smärta.

Om du hade en C-sektion eller en mer komplicerad förlossning eller återhämtning, prata med din barnmorska om när du säkert kan starta ett träningsprogram.


Ammning & Dans

Det är helt naturligt att du vill amma din nyfödda bebis, . Om du gör det, kom ihåg att dina bröst är mer än troligt fylligare än vanligt. Det kan hända att du behöver extra stöd, eventuellt till och med en stöd-BH. Var också beredd på att vara lite i obalans med din större bröststorlek. Du kan uppleva lite läckage från brösten, som många nya mödrar gör, om det känns pinsamt kan du använda BH-inlägg, kudden absorberar mjölk som läcker, vilket förhindrar våta fläckar

Många nya dansande mammor undrar om dansträning påverkar kvaliten på bröstmjölken eller mjölkförsörjning negativt  Studier har inte visat någon minskning av mjölkproduktionen och vissa studier påvisade till och med en liten ökning av mjölproduktionen. Näringsämnesammansättningen är också densamma, men det kan finnas en ökning av mjölksyrauppbyggnaden. Mjölksyra i bröstmjölk ger emellertid inga kända skadliga effekter för din baby. Om din baby tycks avvika från smaken av din bröstmjölk efter ett danspass, försök amma strax före träning. Mjölksyran som kan vara närvarande i din bröstmjölk efter dans kommer att vara borta när tiden kommer att amma din bebis igen.

Träning och aktivitet kommer inte direkt att påverka din förmåga att amma men det är viktigt att tänka på att äta rätt eftersom ditt kaloribehov är mycket högre när du ammar, var också noga med vätskeintag på dagarna. Vätskan behövs för mjölkproduktionen, den ökar din ork och tänka på att du svettas när du tränar och behöver återställa vätskebalansen.

Tänk på att du har högre risk för stressfrakturer när du ammar eftersom amning kan förlänga effekterna av relaxin upp till fem månader efter förlossningen. vilket gör gradvis återgång till aktivitet ännu viktigare. 


DANS EFTER FÖRLOSSNINGEN

Efter att ha fått en bebis kan du upptäcka att din kropp är lite mindre flexibel efter graviditeten. Under graviditeten är dina bäckens leder och ligament uppmjukade pgr av ett hormon som kallas relaxin, vilket ger dig ett större rörelseområde för att leverera en baby. Efter att du har fått barn minskar produktionen av relaxin och dessa ligamentar stramar upp. Men oroa dig inte, din flexibilitet kommer långsamt att återvända.  

De flesta mammor håller med om att träning efter förlossningen kan vara utmanande, din kropp är förändrad och har testats till sin gräns, du får lite eller ingen sömn och du har ett nytt liv att ta hand om dygnet runt. 

Men efter att din kroppar har gått igenom en sådan stress och viktförändringar kan träning hjälpa dig att gå ner i vikt och må bättre. Träningen under första året bör handla om att stärka kroppen efter graviditeten och förlossningen. Vi pratar inte om maraton och Tough Viking förberedelser. Glöm det! Fokus borde ligger på bäckenbotten, få ordning på hållningen och lättare styrka. 

Det finns många fördelar med att snabbt påbörja fysisk aktivitet och träning efter förlossning om graviditet och förlossning förlöpt normalt utan större komplikationer. Många av de positiva fysiologiska förändringar som skett i kroppen kan bibehållas efter graviditet om träning återupptas relativt snabbt. Träningen under första tiden hjälper dig på många sätt, gör dig starkare, endorfinnivån höjs (lyckohormonet) och hjälper dig att vara på bra humör, den höjer prolaktinnivån (hormonet som tar hand om mjölkproduktion), ger dig energi, minskar stressen, och förbättrar sömnen. 

Med träningsövningar kan du komma tillbaka till en hälsosam rutin Inte bara kommer du att känna dig friskare

 medan du binder med din baby , men din baby kommer också att se hur viktig träning är och hur den ska vara en normal del av det dagliga livet

Motion är också förknippad med lägre frekvenser av depression efter förlossningen 

t.

Den ökade hjärtmuskelmassan, den ökade blodmängden och slagvolymen kan bibehållas efter graviditet vilket leder till att kvinnor som återupptar träning snabbt har en bättre syreupptagning jämfört med inaktiva kvinnor

Dessa kvinnor har även visats ha en högre ämnesomsättning, lägre andel kroppsfett, ökad insulinkänslighet och bättre mental hälsa jämfört 
Det hjälper till att stärka musklerna.

Det ökar energi.

Det kan hjälpa till att förhindra postpartumdepression.

Det främjar bättre sömn.

Det lindrar stress.

Det kan hjälpa dig att gå ner i extra vikt som du kan ha fått under graviditeten.


Dans efter graviditeten

Passar inte träningstiderna Du behöver inte avsätta tid för att gå till gymmet eller hyra en vakt med babykläder. Dessutom kan du träna när som helst och var som helst med en bärsele eller bärbar skjorta.

Att träna med ditt barn i bärsjal ger dig hög kvalitet på bindningstiden. barnet kommer att älska rörelserna, och du kan göra det ännu roligare genom att sjunga låtar

Att träna med ditt barn kan också förbättra deras muskelstyrka och motoriska färdigheter.

Det är kul att lära sig rörelserna, bränna lite kalorier, få upp din puls och underhålla ditt barn.

Babykläder är ett utmärkt sätt att träna när du har en bebis som vägrar bli nedlagd.

Vet att din kärna är grunden för nästan alla träningsrörelser du gör, så när du kommer tillbaka från att ha en bebis kommer du att upptäcka att nästan allt känns svårare och mer besvärligt.  

När du tränar de första månaderna, kanske det första året känns inte din kropp som tidigare,  allt känns annorlunda och detta kommer inte att försvinna på några veckor. Det tar lång tid. Du kan känna dig avskräckt. 
 Men hur ska du träna med en baby fastspänd på dig? Är det ens säkert? 
Här är några tecken på att du inte är redo att dyka in i mer intensiva träningspass med hög effekt: 

Du kissa dig själv. Även om det bara är en smuts av kissa. När du kissa dig själv är det ett tecken på att bäckenbotten och kärnan inte gör sitt jobb - förblir starka för dig så att du inte alltid behöver bära svart bara om du skrattar för hårt. 

Du har tyngd eller smärta i bäckenområdet eller smärta i kärnan.

Du är fortfarande blöder från din leverans och det blir värre under eller omedelbart eter träning.

Du känner att din kärna är en slapp nudel. . 

 Samarbeta och lyssna.till din kropp.

Du vet att du är redo när ... 

Din mage kupolar inte, bukar inte ut eller konar sig inte när du gör en planka eller knaser.

Du känner inte att du kan (eller faktiskt gör) kissa dig själv när som helst under träningen. 

Du ifrågasätter inte om några symtom du har förvärras - eller om nya symtom kryper upp. 

Du känner inte det ullmodiga Dance Dance Revolution-trycket på bäckenet. 

Din diastas har läkt så mycket som möjligt och din fysioterapeut i bäckenbotten har rensat dig för mer intensiv träning (jag rekommenderar att varje mamma går till en sjukgymnast i bäckenbotten - hitta dig en med listan i det här inlägget).för kvinnor i alla faser av graviditeten och efter födseln. Prenatal / postpartum-klasser lär ut rörelser med låg effekt och verktyg som är speciellt utformade för kvinnor i alla stadier av graviditeten eller för kvinnor efter födseln som bär sina barn i remmar eller omslag.

 för mammor som vill vara aktiva, ha kul  

till lektionen för skojs skull och kondition 

kommer kvinnor att öka medvetenheten om baby / kroppsanslutningen, och sinnet och kroppen kommer att känna sig mer lugna när graviditeten och sedan arbetet fortskrider. 

Kurser kommer att förbereda blivande mammor genom att stärka och förbereda sina kroppar för förlossning och återhämtning efter förlossningen, med extra bonus för att fira graviditet, moderskap och vänskap bland kvinnor. Denna klass är ett utmärkt sätt att få kontakt med andra kvinnor och blivande mödrar och lära sig hur rörelse och hållning kan berika och vägleda dig genom din graviditet, förlossning och återhämtning efter förlossningen. 

Träna dagligen hemma uppmuntras och varje vecka går du hem med nya drag och verktyg för en mer tillfredsställande och givande födelseupplevelse:

Vår utmaning med majoriteten av kvinnor är att de är stillasittande och tenderar att minska träningen under graviditeten, vilket kan bidra till graviditetsdiabetes, överdriven vikt och högt blodtryck under graviditeten, säger Ett av de förebyggande målen är träning, som förbättrar känsligheten för insulin och hjälper till att driva ut barnet."
För det mesta gör hon det motsatta - uppmuntrar gravida kvinnor att röra sig mer. Att vara aktiv minskar frekvensen av graviditetsdiabetes och högt blodtryck under graviditeten samt minskar frekvensen av operativa förlossningar som kejsarsnitt. Motion är också förknippad med lägre frekvenser av depression efter förlossningen

Spädbarn vill hållas nära från det ögonblick de går in i omvärlden; de längtar efter kontakt och många kommer att spendera sina första dagar och veckor på att sova i sina föräldrars armar och mata ofta och njuta av denna nära interaktion.

Graviditet kan vara tröttsamt och obehagligt för många på grund av våra förändrade kroppar och vanor. Vi är inte längre en upprätt art utan en stillasittande, till våra stora anatomiska och fysiologiska nackdelar; kronisk smärta är ett betydande problem för ett ökande antal människor i vårt samhälle. Symphysis Pubis Dysfunktion kan vara försvagande för gravida kvinnor, och det finns en växande tro på att många kvinnors kroppar ofta inte är i det optimala tillståndet att bära barn och därmed tar mycket längre tid att återhämta sig från graviditeten än våra förfäder. Ligamentmjukning och slapphet (från de hormonella förändringarna som förbereder en kropp för att förlossa ett foster) kan ta lite tid att lösa sig helt, särskilt om det har förekommit ryggont och dålig hållning och amning kan förlänga effekterna av relaxin.

Att bära ditt barn under den postnatala perioden är viktigt. De första veckorna är viktiga för bindning och bindning, ger kontinuitet och säkerhet, främjar amning och hjälper till att minska depression. Så ja, vi borde bära våra barn på något sätt efter födseln. 

det är närheten och kontakten och huden mot huden som främjar bindning och oxytocinfrisättning som betyder något. Det hjälper till att forma barnets hjärna och har också en positiv effekt på din!

 Att bära ett nyfött barn kan vara mycket läkning om födseln har varit traumatisk eller det har förekommit dödsfall. stärkte min anknytning till henne och hjälpte mig att klara varje dag. 

Hjälp ditt barn att komma i den mest optimala positionen för graviditet och födelse genom att öva asymmetriska bäckenrörelser. 

Förbättra hållning, lindra ryggsmärtor och lindra smärta runt ligament genom att stärka och sträcka ut kroppen. Stärka bäckenbotten och magmusklerna inför födseln och förlossningen. Kroppen kommer att återhämta sig snabbare under "fjärde trimestern". Förbered kroppen för arbete. Inte bara förstärker du din kropp för arbete, utan du lägger också till dans i ditt "verktygsbälte"! 

Dans under hela förlossningen hjälper dig att lyssna på din kropp och röra dig naturligt genom de känslor som uppstår. 

 Anslut med andra mammor, anslut med din baby, anslut dig själv! Lär dig om födelsekultur, traditioner och historia från hela världen! 

De flesta mammor håller med om att träning efter förlossningen kan vara utmanande. din kropp har testats till sin gräns, du får lite eller ingen sömn och du har ett nytt liv att ta hand om dygnet runt. Men efter att deras kroppar har gått igenom en sådan stress och viktförändringar kan träning hjälpa nya mammor att gå ner i vikt och må bättre.

upprätthåller eller förbättrar fysisk kondition och andningsfunktion, förbättrar psykiskt välbefinnande och minskar riskerna för stillasittande livsstilsrelaterade comorbiditeter.

Underhåll eller förbättring av kardiorespiratorisk uthållighet, muskelstyrka och uthållighet, flexibilitet och kroppssammansättning [1-4]. ● Underhåll eller förbättring av smidighet, samordning, balans, kraft, reaktionstid och hastighet [1-4]. ● 

● Undvikande av överdriven graviditetsviktökning [5-7]. Förebyggande eller minskning av svårighetsgraden av ortopediska symtom, såsom ryggsmärta och bäcken smärta i bältet [

Förebyggande av urininkontinens - övningar i bäckenbotten (Kegel-övningar) utförs under graviditeten hjälper till att minska den kortsiktiga risken för urininkontinens i kvinnor utan föregående inkontinens, men en långsiktig fördel har inte fastställts. 

 ● Minskning av risken för leverans av en makrosom eller stor för nyfödda i graviditetsåldern 

● Möjlig minskning av risken för att utveckla graviditetsdiabetes. 

 ● Möjlig minskning av risken för att utveckla preeklampsi.  risken för preeklampsi minskas med ökande nivåer av fysisk aktivitet före och under tidig graviditet 

● Möjlig minskning av risken för kejsarsnitt [15-17].

Till exempel överviktiga och överviktiga kvinnor som gå ner i vikt för graviditet genom träning och diet och undvik överdriven graviditet viktökning kan minska sannolikheten för att utveckla graviditetsdiabetes och diabetes- och fetma-relaterade komorbiditeter, såsom makrosomi, preeklampsi, obstetriskt indikerad prematur förlossning och kejsarsnitt. (Ser

 dans höll mig rörlig och lindrade ömhet och stelhet som sov i samma läge hela natten orsakade. mina anklar svällde som vattenbal

Dessa barn, vars mödrar hade dansat regelbundet under graviditeten, var mer utvecklade. att rörelser som samordnas med musik ger ytterligare stimuli för fostren och det hjälper deras nervsystem att utvecklas snabbare och längre.  


Om du nyligen har fått barn kanske du undrar hur länge det kommer att ta innan du säkert kan börja dansa igen eller börja med dans efter graviditeten. Tidigare behöll långa postpartumåtervinningar dansare ur studion i flera månader. Idag är det dock möjligt att återvända till studion, och till din förebarns kropp, mycket snabbare. Eftersom de flesta dansare brukar vara i bra form innan de blir gravid och fortsätter att dansa under graviditeten tenderar deras återhämtningstider att vara mycket kortare. Vissa experter rekommenderar dock att de väntar sex veckor innan de gör någon övning alls, medan andra berättar för nya mammor att de kan börja så snart som dagen efter att de föder upp. Följande är några saker att tänka på när du återvänder till dans efter graviditet.

Relaxin är ett hormon som gör bäckenets brosk och bindväv uppluckrat. Detta är nödvändigt vid en förlossning. Halten av relaxin är fortsatt hög upp till 16 veckor efter förlossningen. En hög halt relaxin kan medföra en nedsatt reflexmässig muskelreaktion och minskad stabilitet som, om man utsätter kroppen för allt för krävande aktiviteter, i värsta fall kan leda till bestående skador.

Återställ flexibilitet


Efter att ha fått en bebis kan du upptäcka att din kropp är lite mindre flexibel efter graviditeten. Under graviditeten är dina bäckens leder och ligament uppmjukade pgr av ett hormon som kallas relaxin, vilket ger dig ett större rörelseområde för att leverera en baby. Efter att du har fått barn minskar produktionen av relaxin och dessa ligamentar stramar upp. Men oroa dig inte, din flexibilitet kommer långsamt att återvända genom att sträcka sig.

Få din fitness tillbaka

Om du hade en svår förlossning leverans eller en krävde c-sektion, bli inte förvånad om det tar längre tid än vissa kvinnor att komma tillbaka till graviditetstillståndet. Även om barnets vikt faller snabbt, kanske du inte känner dig själv för en stund. Till exempel kan man klättra ett enkelt trappuppehälle, men innan du knappt märkte ansträngningen. När du återvänder till studion lyssnar du på din kropp. Även om du känner för det, hoppa inte tillbaka till samma intensitet som du gjorde innan din baby föddes. Kom ihåg att din kropp har genomgått flera förändringar och behöver tid att återhämta sig och eventuellt tid att läka. Var försiktig med dig själv och ta din tid.